Minä olen tässä tullut miettineeksi mikä eläimen hankkimisessa se "juju".Monet ottavat lemmikin,se on ihan selvä juttu,mutta kuinka moni rakastaa ja huolehtii omista pienistä lemmikeistään? Monet perheet ottavat lemmikin kun lapset kinuavat. Mutta yleensä vastuu siirtyy vanhemmille parissa viikossa,kun alku kiinnostus on kadonnut. Tämän jälkeen lemmikki saattaa olla monelle vain turhanäiväinen riesa.Minusta alle kouluikäisille on edes turha antaa minkään näköistä lemmikkiä.Ne eivät osaa siitä huolehtia ja vanhemmat siitä vastuun kantaisivat. Yleistä lemmikin hankinnassa on että vanhemmilta pääsee näitä lauseita suuresta suustaan:

"Lupaatko sinä huolehtia siitä varmasti?"

"Ostatko sinä kaikki ruuat ja tarvikkeet koirallesi?"

"Minä ja isä emme ole vastuussa siitä!"

"Muista että tuo eläää monta monta vuotta,oletko varma että huolehdit siitä, ja katsot että sillä on tarvittavat asiat myös poissa ollessasi?"

Niinpä niin. Lapsi menee lupaamaan kaikenlaista vanhemmilleen ja vanhemmat uskovat sen muutaman minuutin marmatuksen jälkeen muitta mutkitta.Lemmikki sitten hankitaan. Ensin koko suku ihastelee sitä,mutta muutamaa viikkoa myöhemmin viimeistään 9 vuotias lapsi alkaa valittaa kuinka hän joutuu hoitamaan vain yksin lemmikkiä,eikä aika riitä muuhun. Jos on perheen ainoa lapsi,niin varsinkin silloin lemmikki luultavasti laitetaan pois,ellei vanhemmat sitoudu hoitamaan sitä.Jos perheessä on muitakin vanhempia lapsia,he hoitavat luultavasti kaikki lemmikkiä. Mutta tottakai on perheitä ja pariskuntia joissa on lemmikki,ja kaikki huolehtivat siitä tasapuolisesti. Minusta on vain väärin ottaa lemmikki ja jättää sitten heitteille myöhemmin kun ei enää kiinnosta.Tässä asiassa tulee puhuttua enimmäkseen lemmikeistä,jotka tuottavat enemmän vaivaa kuin kissa,joka on todella helppo hoidettava.Periaatteessa helpompi kuin koira,jyrsijä,muu häkkieläin,hevonen...Kissaa pitää vain hoivata ja ruokkia.Jyrsijöillä on häkit joita pitää siivota kunnolla viikoittain,koiraa ulkoiluttaa,hevosta harjailla,"lenkittää",siivota karsinaa ja maatila se vasta rankka onkin. Mutta sanoma tässä jutussa on että "eläintä pitää kunnioittaa,ei jättää heitteille."Onko muuten teillä omia lemmikki eläimiä,jos niin minkälaisia?

Möhköfantti...